De keuze is reuze als het gaat om stickers

AO artikel website stickers 07 20243

Zo veel opties!

Niet alleen zijn er vele materialen waaruit gekozen kan worden, maar ook qua afwerking, formaat en doelstelling zijn er ontzettend veel opties. Om je meer wegwijs te maken hierin, hebben we dit artikel geschreven.

Wanneer je een sticker wilt laten maken, is het belangrijk om eerst te weten waarvoor je de sticker gaat gebruiken. Zo heb je voor een sticker die je buiten wilt plakken weer een ander materiaal nodig dan voor een sticker die alleen binnen wordt gebruikt.

AO artikel website stickers drukkerij

Vinyl stickers

De meest populaire stickers zijn vinylstickers. Dit materiaal zorgt ervoor dat de stickers niet alleen binnen te gebruiken zijn maar ook buiten. Of het nu een stevige Nederlandse regenbui is of een stralende zomerdag, deze stickers zijn er tegen bestand.

Het voordeel van deze sticker is dat er ruime keuze is in vormen en formaten. Kies je liever voor ronde of vierkante stickers, rechthoekig met afgeronde hoeken of een contour gesneden sticker? Je stickers op een transparante achtergrond laten drukken is ook mogelijk. Zo is de ondergrond zichtbaar door je ontwerp, waarmee je leuke effecten kunt creëren.

AO artikel website stickers def4

Speciale stickers

Hoewel vinyl stickers voor bijna alle oppervlakken geschikt zijn, vragen sommige oppervlakken toch om een speciaal soort materiaal voor optimaal gebruik en hechting. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende en gebruiksvriendelijke stickers.

Reversed stickers

Met reversed stickers tover jij de ramen van jouw bedrijfspand of winkel binnen no-time om in een opvallende eyecather! Of je nu een reclameboodschap hebt die je naar buiten wilt brengen of gewoon jouw pand wat wilt opleuken. Reversed stickers zijn ontzettend veelzijdig. Zo worden ze ook vaak ingezet om belangrijke informatie in geval van calamiteiten aan te geven of om bezoekers te informeren over bepaalde richtlijnen.

Bij een reversed sticker wordt het plakbare gedeelte van de sticker bedrukt. Hierdoor kan de sticker op de binnenkant van het raam worden geplakt. Het voordeel hiervan is dat de sticker mooi blijft omdat deze niet wordt blootgesteld aan verschillende weersinvloeden, in tegenstelling tot een gewone sticker die aan de buitenkant van het raam wordt geplakt. 
 

Magneetstickers

Wil jij al rijdend reclame maken maar vind je het laten plakken van een autobelettering teveel gedoe of erg prijzig? Dan zijn magneetstickers de perfecte oplossing! Deze stickers zijn eenvoudig zelf op je auto te plakken en net zo gemakkelijk weer te verwijderen. Dit maakt de stickers ideaal voor bijvoorbeeld tijdelijke acties. Nieuwe actie? Dan plak je gewoon weer een nieuwe magneetsticker op je auto!

Magneetstickers zijn niet alleen handig voor auto's, maar kunnen ook worden gebruikt op machines in een productieruimte. En... deze stickers zijn natuurlijk ook gewoon heel leuk om op je koelkast te plakken ;)

Vloerstickers

Wil jij je klanten of bezoekers wegwijs maken op jouw event of een reclameboodschap uit het oog laten springen op de winkelvloer? Dan zijn vloerstickers zeker een must!

Bij vloerstickers heb je de keuze uit opties voor zowel kort- als langdurig gebruik. Het mooie van deze stickers is dat ze in elke maat en vorm gemaakt kunnen worden, waardoor je dus lekker creatief kunt zijn in je communicatie. En niet te vergeten: het materiaal is anti-slip. Wel zo veilig!

AO artikel website stickers def2

Stickers met een speciale uitstraling

Vind je een vinylsticker te gewoontjes en wil je extra opvallen? Ga dan voor een sticker met een speciale uitstraling/afwerking.

Holografische stickers
Deze gemetalliseerde eyecatchers zien er vanuit iedere hoek weer anders uit doordat ze shiften van kleur. Door dit bijzondere effect zorg je ervoor dat deze sticker écht de aandacht trekt van jouw publiek! 

Doming stickers
Deze stickers zijn voorzien van een glossy laag transparante hars. Door de bolling die ontstaat na het uitharden, krijgt de afbeelding die op het stickermateriaal is gedrukt een 3D effect wat zorgt voor een luxe uitstraling. Het materiaal is krasvast en weerbestendig.

Neon stickers
Door het neon effect van deze stickers heb je een effectieve manier om belangrijke boodschappen aan je publiek over te brengen. In één oogopslag is duidelijk wat je wilt communiceren: of dit nu de datum en het tijdstip van een belangrijk event is of een waarschuwing op gevaarlijke machines en/of apparatuur.

AO artikel website stickers 07 20245

De keuze is echt reuze...

Natuurlijk kunnen we nog veel meer stickers bespreken, maar de mogelijkheden zijn écht eindeloos. Staat jouw sticker niet in dit artikel en/of zoek je een creatieve manier om jouw boodschap te laten opvallen? Wij denken graag met je mee!

AO website portretfoto

Meer weten?
Neem contact op met Rob

Vorige blog

Volgende blog

Volg jij ons al op social media?

[en]-->

Kijk je niet dagelijks op onze website voor de laatste updates? Geen probleem! Je kunt ons ook volgen op onze social media kanalen. We delen daar regelmatig interessante ontwikkelingen, handige weetjes en een kijkje achter de schermen.